Angol igeidők

 2009.11.28. 12:10

Franciaóráról kijövet az angolok elkezdtek panaszkodni, hogy milyen szar nyelv ez a francia, hogy 3 múltidő van benne. Minek nekik ennyi, az angolban csak három igeidő van: múlt, jelen, jövő. Na itt nyeltem félre a kólát. Szegények ezt komolyan is gondolták. A sokktól hirtelen csak 8at tudtam felsorolni nekik (12 van). Aztán csak pislogtak, hogy ezt nekik sose tanították, és mivel csak használják őket, ez sose tűnt fel. Aztán meséltek egy kicsit az oktatási rendszerről, és mostmár tudom hogy a magyarnál is van szarabb... Az egyik öt év francia tanulás után nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy hogy hívnak.

A németek meg... Tegnap találkoztam egy nagyobb német társasággal. Mindegyik perfekt franciául nyomta, meg persze perfekt angollal, ha épp nem értettem valamit franciául. Eddig az összes német ilyen volt. Vajon hogy csinálják?

A bejegyzés trackback címe:

https://dogunalom.blog.hu/api/trackback/id/tr841458670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt_ 2009.11.29. 20:27:12

Hát azért akkor nagyon fasza, hogy itthon általános és közép iskolában azzal basszák az időt, hogy 12 igeidőben mindent megtanítsanak, a helyett, hogy beszélnénk is angolul... :S

dddoni 2009.11.29. 20:46:49

@Zsolty: Attól hogy ők nem tudtak róla, még használják őket és csúnyán néznek ha te rosszat használsz. Persze ez nem ok arra, hogy Héthyvel 3 évig a jelenidőt vegyük.
süti beállítások módosítása