Saumur és a gombamúzeum

 2009.10.18. 20:11

Na megint jól lemaradtam a blogírással. Ez persze nem azt jelenti hogy nem történik semmi, hanem épp az ellenkezőjét: annyi minden történik hogy nincs időm írni. Ez a bejegyzés még egy másfél héttel ezelőtti kirándulásról szól: Saumur.

Pénteken Juan meghívott, hogy menjek velük kocsival kirándulni. 4en találták ki ezt az egészet, és még volt egy hely a kocsiban, hát meghívtak, annál több felé oszlik a benzinköltség. Bár azt még mindig nem tudom hogy miért engem, hisz van még rajtunk kívül vagy 6 ember a kastélyban, mindenesetre jólesett. Több infót nem kaptam, csak hogy 9kor indulunk. 6 óra alvás után fel is keltem időben, aztán 11 után végül sikerült is elindulni. 

Én szorongattam a Bretagne utikönyvemet, de aztán kiderült hogy pont az ellenkező irányba megyünk, szal semmit nem érek vele. Saumur szép kis város, egy szép kastéllyal, de semmi extra. Sikerült a belvárostól jó messze leparkolni, de ez a kis mozgás nem árt mióta a napi legnagyobb táv amit megteszek, az az öt percre lévő bolt. Volt valami rendezvény is néhány standdal meg asszonykórussal, de az átlagéletkor az olyan 70 körül lehetett. Itt ettünk 1 €-ért valami frissen sült cipót disznókrémmel, aztán nem bírtuk tovább a nénik nyivákolását.

A kastélyig felmásztunk, és vártunk is vagy fél órát, hogy kinyisson, de minek... Az egész felújítás alatt volt, de azért 3 €-ért körbejárhattuk volna. Kösz inkább nem.

Egy gyors ebéd a Decathlon parkolójában és már mentünk a gombamúzeum.

 Franc se gondolta, hogy ilyen izgalmas helyekre visznek, de legközelebb nem indulok el velük ennyire tudatlanul az tuti... 6 €-t fizettünk fejenként, hogy láthassunk egy csomó gombát. Igazán érdekes mit ne mondjak. Aztán még valami másik városban is meg akartak nézni valami barlangházakat, de a bejáratnál megtorpantunk az 5 €-s belépő miatt. Ez kb. egy földbe épített parasztház volt, ahol a tyúkszart és kutyákat kerülgethettünk volna. Szóval úgy döntöttünk hogy ennyi volt aznapra.

A sok értelmetlen és drága múzeumból így végül csak egyet láttunk, így határozottan jó kis nap volt ez. Az utiköltség 1,5€ra jött ki, ennyi pénzből még a városközpontba se jutunk el.

A bejegyzés trackback címe:

https://dogunalom.blog.hu/api/trackback/id/tr321458677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt_ 2009.10.28. 09:40:12

Jaj, Sándor! Nem tudod értékelni a gombákat... Legalább hoztál pár szép darabot? :D Komolyan, engem érdekelne.
Vagy Te nem is szereted a gombát? Mert akkor érthető a cinikusság...
Amúgy a 6 óra mióta számít kevésnek? :)

Szingli 2009.10.28. 22:42:50

disznókrém :D
biztos, hoyg ez a hivatalos gasztronómiai megnevezés? :D
már megint ezek az anyagiak :D
süti beállítások módosítása