Míg péntek este moziba, szombaton csak filmezni hívtak. Ezúttal a mentorom lakására. Mikor megláttam a 20 centis tévét és beállított még 6 ember, akkor elbizonytalanodtam. Miért nem a haverjához mentünk, akinek plazmatévéje és sok belga söre van? Persze a megoldás egyszerű: ennek barátnője van, aki tud főzni. Szóval a filmezés valójában vacsora volt. Így nyomják ezek a franciák, a megfizethetetlen pubok és éttermek helyett kihozzák otthon minimálköltségből. Az utolsó szónak még lesz jelentősége a későbbiekben.
Először valami pizzaszerű dolgot hozott ki a csaj. Apró különbség, hogy a tészta valami rétestésztaféleség volt, a feltét pedig csak főtt paradicsom hagymával. Arról nem is beszélve hogy 1 ilyen valamitől még 8 ember igencsak kopogó szemmel ment volna haza, szóval csak remélni tudtam hogy lesz itt még valami. Volt is...
Kaptam egy tányér tésztát, a tetejére egy csipetnyi sonka volt szórva, annak a közepére pedig egy feltört tojás héja volt állítva, benne a nyers tojás sárgájával. Nem akartam udvariatlan lenni, de azért csak megkérdeztem hogy ennek biztos így kell kinéznie? Így kellett. Aztán mindenki fogta a tojását és ráöntötte a tésztára, összekeverte és elkezdték enni. Végülis az íze jobb volt mint a kinézete. Legalább lecsúszott a tészta, ha már a húst és a szószt lefelejtették. Eddig azt hittem hogy én spórolok a kaján... Kérésemre kifejtette a szakács csaj, hogy ez itt teljesen normális, ha a desszertbe nem kell a tojás sárgája, akkor felhasználják a főételhez. A süti viszonylag kárpótolt is, az valami remek csokitorta volt.
Aztán elkezdtek szivatni, hogy legközelebb csiga lesz, jöjjek akkor is. Persze később bevallották, hogy az náluk is ritkaság, kb. 5 évente eszik. Meg a szósz nélkül az ő szájukból is kifordulna, nem éppen nagy kedvencük.
Aztán a csapat nagyja hazament, és 11 körül 4-en kezdtünk filmet nézni egy laptopon. Valami új francia James Bond paródia volt. Kifejezetten jónak tűnt, kár hogy nem értettem belőle semmit. Ezért nem is sajnáltam, hogy 3szor kellett kimennem a wcre a hirtelen támadt hasmenés miatt. Hiába, a francia kajához még szokatni kell a bélflórámat...